Рапанов мулч

Мулч от рапани за природосъобразна среда

Предлагаме мулч от смлени рапанови черупки от вида Rapana venosa.
Черупките от рапани са вторичен продукт от производството на деликатесно месо от рапани. След отстраняването на месото, черупките се измиват с цел премахване на остатъчен органичен материал, изсушават се и се смилат в размери на рапановия мулч от 2-4мм. Съдържанието на рапановия мулч е 98,8% калций(CaCO3), има сериозни количества магнезий(Mg), калий(K) и още над 10 полезни микроелементи. Макар и слабо разтворим във вода, прави алкална среда с рН= 9.00. Голямо предимство е неговата дълготрайност – след полагането му върху почвата, той служи с години, защото като минерален материал не може да бъде разграден от различните микроорганизми до хумус.

Приложения

  1. Използва се за декорация. Смленият рапанов мулч естествено изсветлява при излагане на слънце, придавайки красиво ярко покритие. Освен това е отличен дренажен слой за подпомагане на оттока на водата, а същевременно като повърхностен мулч служи за задържане на влагата и ограничава растежа на плевелите и вредителите.
  2. Подхранване на почви, култури и растения. С богатия си, полезен за растенията химичен състав и алкална среда е идеален заместител на изкуствените торове. Рапановият мулч служи и за обогатяване на почвата, подхранване на масовите насаждения, декоративни растения, терариуми и градини.

В големи количества се използва за: Масовите селскостопански култури, Рекултивация на депа, Ландшафтни дейности при строителство на пътища, Горски фонд, Запръстяване на депонирани отпадъци в депа.

Разфасовка: 15 кг.

Цена: 0.50 лв./кг./ с ДДС.

За цени за рапанов мулч на едро, за поръчка и време за доставка свържете се с нас.

Рапанов мулч - изпитване

Употреба

За декорация и подхранване се насипва слой от 1-2 см. Една опаковка от 15кг. рапанов мулч е достатъчна за покриване на площ от 1,0 кв.м.

  • В алеи,паркове, разсадници
  • Цветя, декоративни растения
  • Конвенционално земеделие
  • Овощни градини
  • Зеленчукопроизводство

Други мулчиращи продукти

Дървесен мулч Flora verte

Дървесен мулч

Органичен мулч от иглолистна дръвесина, предимно бял бор и ела. 10 цвята, сертифицирани немски екобои.

Мулч от цветни камъни

Декоративни камъни

Неорганичен мулч във вид цветни камъни. Не са оцветявани, а са цветни и във вътрешността си. Така са добити! Немски екосертификат за полагане върху почва.

Мулчиране с шишарки

Цветни шишарки

Качествени шишарки в 10 цвята. Размер/дължина от 5см. до 25см. Богат избор за целите на градинарите и за домашния декор.

Мулч от борова кора

Боров мулч

100 % натурална борова кора за мулчиране, декорация, за защита на почва и растения.

компост

Най-добрата храна за почвата в градината са естествените торове. Поръчайте компост.